ACTA ASSEMBLEA GENERAL 14/10/2011

ACTA ASSEMBLEA GENERAL

14/10/2011

1.Lectura de l’acta anterior

 

El moderador llig l’acta i s’aprova.

2. Manifestació 15 Octubre

 

RECORREGUT:

 

Pedro informa que l’Ajuntament ens ha canviat el trajecte, quedant de la següent manera:

Plaça Mª  Agustina- C/Conde Pestagua-Plaça Clavé-Avgda. Rei En Jaume- C/ Bayer-C/Navarra-Plaça del Real-Porta el Sol-C/Falcó-Plaça la Pau-C/Major-Plaça Mª Agustina

S’acorda que per a començar es done una volta sencera primer a la plaça.

Lemes i pancartes:

Larbi i Tito es presenten com a voluntaris.

S’acorda quedar a les 15:00h del dissabte 15 per fer-les. Javi durà cartró i pintura negra, Rocio durà tela, Cucala cartolina i Iosu canyes.

 

BANDERES:

L’Assemblea recorda que ja es va posicionar en l’anterior manifestació.

L’acord és no dur banderes i que si hi ha gent que en duu se li invitarà a que la guarde. Si aquesta es nega, no podrem obligar-lo, ja que ahi entra la llibertat individual de cada persona.

 

CONSIGNES:

 

Es comenten algunes consignes: “De norte a sur, de este a oeste, la lucha cueste lo que cueste”, “El pueblo unido jamás será vencido”, “Desde el balcón no hay revolución”, “no somos muchos pero hablamos por millones”, etc.

 

S’acorda fer fotocòpies del llistat de consignes enviat per mail i repartir-les entre la gent.

 

Es proposa que les consignes comencen de darrere cap avant. José Luis s’ofereix a començar-les.

ATURADES:

 

S’acorda que es faran les següents aturades al llarg del recorregut de la manifestació i que es llegiran els documents que figuren a continuació en cadascuna d’elles:

 

Abans de sortir es llegirà la convocatòria. Raúl canviarà el temps verbal per a passar-la a present.

 

Aturada1: Avinguda el Rei amb Plaça Clavé (Bar Urbano): es llegirà un text basat amb l’article publicat al diari Público de Ignacio Escolar. Ho llegirà Jose Luis.

 

Aturada 2: Avinguda el Rei (davant de l’estàtua). Es llegirà un text que s’elaborarà sobre la Marxa a Brussel·les. El Llegirà Pedro.

 

Aturada 3: Porta El Sol (davant de El Casino). Es llegiran pamflets elaborats per l’assemblea de Castelló: renda bàsica, vivenda i jubilació. Ho llegiran Carmen i Ángel.

 

Aturada 4: Carrer Major amb Plaça Santa Clara. Es llegiran pamflets elaborats per l’assemblea de Castelló: despesa militar, pensionazo i projecte basura zero. Ho llegiran Raúl i Rubén.

 

MANIFEST:

 

Es llegeix el manifest i es fan algunes propostes de millora en alguns punts:

 

 • (…) Telefònica, per donar només un exemple, ….
 • El moviment 15M ha passat a ser global. Aleshores exigim que tots els governs del món reconeixquen la igualtat de drets de totes les persones. Avui ens estem manifestant en més de 70 països.  Reclamem una sobirania cultural que respecte i protegisca les identitats culturals dels pobles, dins un món global i multicultural, que no atempte contra els drets humans ni els éssers vius del planeta. Que garantisca el lliure accés a la informació i a una educació lliure, de qualitat i gratuïta a tots els nivells i per a totes les persones del planeta. Que assegure l’accés lliure a la tecnologia i que mantingue la creació cultural i els mitjans de comunicació, independents i lliures de la manipulació dels poders públics. Llibertat per a pensar i per a expressar-se. Som ciutadans del món.
 • Proposició d’un salari mínim digne i d’un salari màxim que no excedisca del doble.

 

Es demanen dos voluntaris per a fer la lectura del text de la convocatòria abans de començar la manifestació  i per a llegir la part del manifest que li toca a l’assemblea de Castelló. Al respecte es presenten Ángel (llegirà al principi) i Jose Luis (llegirà la part del manifest).

La lectura del manifest es farà la final de la manifestació per representants de totes les assemblees que s’han adherit a la convocatòria.

 

ALTRES PUNTS:

 

 • Es portarà  de la casa la caixa de pamflets per a poder-los repartir.
 • Es faran còpies del manifest per a les persones que l’han de llegir i per a repartir-les (s’encarrega Anna).
 • Es passaran les modificacions acordades per assemblea al manifest i s’enviarà el manifest modificat a les llistes dels grups i a interassemblees per a què qui vullga puga accedir i treure còpies.
 • S’enviarà el manifest a la premsa (es parlarà amb Alexis)
 • Es recorda que es porten objectes per a fer soroll i animar la manifestació.
 • En quant als pobles als que s’ha passat la informació Raúl comenta que van a vindre tots, excepte Vila-real que encara no ha contestat.
 • Igualment, es demana un voluntari per a anar en la pancarta de la capçalera en representació de l’Assemblea de Castelló i es presenta Jose.

 

 • En quant al grup de control de la manifestació es diu que ja hi ha dos persones voluntàries, però en falten més. Per fer aquesta tasca es presenten voluntàries Pedro, Ruben i Jimmy.
 • En relació a l’equip de so, s’informa de que Chamaco va anar el dia anterior a alquilarlo però vista la situació amb la policia de que no ens deixaven fer res en la plaça amb amenaces de multes, etc., no el va alquilar.
 • Al respecte, Pedro explica que un amic ens deixa un equip però hi ha que anar a buscar-lo. Goyo s’encarregarà d’aquesta tasca.

2. Proposta de creació d’un grup de coordinació i organització

 

Es passa la proposta que figura en l’annex de l’acta.

 

S’expliquen els antecedents que han dut a plantejar-la: falta d’elaboració de les propostes que arriben a l’assemblea, falta de compromís de la gent que s’ofereix per a fer les funcions de l’assemblea, absència dels documents necessaris per a l’assemblea, dificultat en la presa de decisions, …

 

Es passa també  l’estructura que tindria el blog (veure document annex).

 

S’aprova la creació del grup i es recorda que està obert a totes aquelles persones que vullguen participar.

3. Activitats acampada

 

Es comenta que el muntatge de l’acampada es va fer a una hora que no era la prevista inicialment.

 

Es proposa continuar amb les activitats previstes per al cap de setmana.

 

Des de l’organització de les activitats es comenta que gran part de les persones que es van comprometre a organitzar-les i es van responsabilitzar del seu desenvolupament, no han acudit i han deixat penjades a les persones que sí estan, dificultant la realització de les activitats.

 

Es recorda de nou la importància de fer les accions tal com s’aproven per l’assemblea.

 

ACTIVITATS DISSABTE 15:

 

9.00 hores Marxa informativa: es portaran els pamflets, hi ha gent que s’ofereix per a participar.

12.00 xerrada Incineradora: es farà amb el megàfon

14.00 Dinar

15.00 Qui tinga material per a fer pancartes cal que el porte a la plaça. Tito i Larvi se n’encarreguen de l’organització.

Sopar després de la mani i possible ambientació musical.

Es proposa fer la projecció dels vídeos de la marxa, però primer es parlarà amb les persones propietàries dels aparells tècnics per si estan d’acord.

 

ACTIVITATS DIUMENGE 16:

 

12.00 hores: xerrada PAH

14.00 Dinar

17.00 hores: xerrada Cooperativa integral.

3. Propostes d’altres grups

 

Des del grup de natura es reparteixen enganxines convocant la retirada de fiances i la concentració per al proper dia 26 d’octubre.

 

Es comenta la necessitat de fer més accions al carrer:

 

 • hi ha una trobada d’alcaldes a Cabanes
 • s’ha de continuar amb les turbes informatives als pobles.

4. Propera Assemblea

 

Es reparteixen les funcions per a la propera assemblea:

 

Moderació: Raúl

Torn paraula: Iosu

Actes:  Rubén 

 

Annex 1: MANIFEST

 

Manifest 15 Octubre Indign@ts de Castelló: Pel canvi Global, JA

Fa cinc mesos que tota la nostra indignació es va demostrar en les places, amb acampades i concentracions. Des de llavors, la nostra indignació no ha anat a menys i s’ha convertit en rebel·lia contra el sistema polític i econòmic que ens té dominats. Vivim sota la dictadura miserable dels mercats financers i la docilitat aberrant dels governs, que s’obliden de qui els ha triat i posat en el poder, passant a convertir-se en la mà visible dels grans financers, de les grans multinacionals i, en definitiva, dels capitalistes, que l’única cosa que pretenen és augmentar els seus beneficis a costa de la resta de la humanitat.


Estem veient com es fabrica una crisi provocada per l’avarícia i la cobdícia sense fre, en la qual uns pocs volen repartir-se els diners de tota la humanitat. I, davant d’això, les persones, en una mobilització d’abast mundial, hem decidit dir prou i proposar un canvi global que pretén, a través del sentit comú, aconseguir:


– Democràcia real, o sigue, democràcia directa per a la presa de decisions; una democràcia en la qual totes les persones puguem ser representades i tenir poder de decisió, on s’acaben els representants permanents o temporals que s’enriqueixen a costa de les persones representades. Si hem demostrat que el funcionament assembleari és efectiu, per què no implantar-lo en totes les esferes de decisió?


– Treball digne per a tothom, no permetent que hi haja cap persona aturada pels interessos especuladors i avariciosos dels capitalistes. Volem que es reduisca la jornada laboral de manera que aconseguim la plena ocupació. La nostra proposta, de moment, és la reducció a les 6 hores diàries i 30 setmanals. Proposem que, en temps esdevenidors, aquesta jornada laboral es vaja reduint de forma automàtica, en la mateixa progressió que es vagen realitzant avanços tecnològics que alliberen als éssers humans del treball. Mai la tecnologia ha d’estar al servei dels poderosos per al seu enriquiment i l’empobriment de la resta de la humanitat.

 

– Jubilacions dignes i a una edat que allibere a les persones del treball en l’etapa final de la seua vida. No podem viure per a treballar, hem de treballar per a poder viure. És per això que proposem la disminució de l’edat de jubilació fins els 55 anys, de manera que estos llocs de treball siguen ocupats pels joves –qui, en estos moments, tenen una taxa d’atur superior al 60%.

– Prohibició d’EREs en les empreses i, en cas de plantejament d’un ERE, proposem: nacionalització, socialització, colectivització o explotació en cooperatives abans d’acceptar acomiadaments i tancaments d’empreses. No es pot permetre que un nombre important d’EREs, generalment de les empreses més grans, es dega a una estratègia per a reduir costos, bé perquè s’emporten la producció a altres països, bé perquè pretenen contractar de forma precària en altra zona propera. Telefònica, per donar només un exemple, que va obtenir beneficis rècord de 10.167 milions d’euros l’any passat, ha plantejat un ERE sobre 6.000 treballadors (sufragat en part amb diners públics). Així és com es provoca el dèficit de l’Estat i no amb les despeses socials!

 

– La supressió de les despeses militars i la destinació d’estos diners a protegir les jubilacions, l’ensenyament públic, la sanitat pública i tots els serveis públics per a garantir una qualitat de vida digna per a tots els éssers humans.

– Formació d’una borsa pública d’habitatge amb els immobles que estan en mans dels bancs, ja que estos han estat pagats pel govern amb els diners que se’ls ha injectat –diners que els bancs estan malgastant amb l’especulació en borsa i amb les jubilacions vitalícies milionàries dels seus consellers, mentre continuen ofegant a les famílies, víctimes d’hipoteques asfixiants que van ser imposades per l’especulació immobiliària. No oblidem que aquesta especulació va generar la bombolla immobiliària i que, una vegada ha explotat, els banquers no es volen reconèixer com els màxims responsables que són. Si en aquest país existira justícia, els banquers, o molts d’ells, haurien d’estar sent jutjats per “crims contra els éssers humans”.


– Una sobirania alimentària que garantisca el dret dels pobles a definir polítiques de producció d’aliments adequades a les seves necessitats, característiques i cultures, que garantisca el lliure accés a la terra, a l’aigua potable i de reg, a les sements no modificades genèticament i a la conservació de la seua biodiversitat natural; que no destruisca, que no esclavitze a un poble per a convertir-lo en el rebost d’un altre.


– El moviment 15M ha passat a ser global. Aleshores exigim que tots els governs del món reconeixquen la igualtat de drets de totes les persones. Avui ens estem manifestant en més de 70 països.  Reclamem una sobirania cultural que respecte i protegisca les identitats culturals dels pobles, dins un món global i multicultural, que no atempte contra els drets humans ni els éssers vius del planeta. Que garantisca el lliure accés a la informació i a una educació lliure, de qualitat i gratuïta a tots els nivells i per a totes les persones del planeta. Que assegure l’accés lliure a la tecnologia i que mantingue la creació cultural i els mitjans de comunicació, independents i lliures de la manipulació dels poders públics. Llibertat per a pensar i per a expressar-se. Som ciutadans del món.


– Acabar amb el problema dels residus sòlids, començant per la reducció  d’escombraries generades per la indústria i rebutjades pels consumidors. La reducció en origen és l’única solució possible per a resoldre, d’una forma neta i responsable, el problema de les escombraries. Proposem incorporar, a més, el principi de l’Extensió de la Responsabilitat del Productor (ERP), segons el qual els fabricants es consideren responsables del producte, del seu envàs i embalatge durant tot el cicle de vida del mateix; és a dir, que si un producte i el seu envàs no es poden reutilitzar, reciclar o compostar, el productor ha d’assumir el cost de la seva recollida i la seva eliminació segura, per a així evitar el soterrament o la crema de residus sòlids. D’esta forma substituirem gradualment abocadors i incineradores, altament contaminants, per processos que transformen els residus en recursos; per exemple, mitjançant la utilització de biodigestores, que convertisquen la matèria orgànica en abonament i gas metà (combustible).

– La prohibició d’inversió en paradisos fiscals i la fi dels mateixos. Dins de l’àmbit nacional, hem d’exigir que cap administració pública contracte a cap empresa que tingue alguna cosa a veure (de manera directa, a través de filials, d’accionistes,…) amb els paradisos fiscals. Una possible solució seria la implantació del l’IVAM, un IVA Monetari, que considera els diners com una mercaderia més i, per tant, ha de cobrar-se el 18% actual. D’aquesta manera, l’impost el cobra el país des d’on surten els diners. Si això s’implantés a nivell mundial, tot els diners acabarien quedant-se al país on es produeix, permetent una distribució més real del valor que s’ha generat.


– Un sistema impositiu amb sentit comú que grave als qui més diners guanyen i no carregue la imposició sobre les esquenes dels treballadors que tenen una nòmina. Que paguen els rics en proporció amb el seu nivell d’ingressos i no, una proporció menor a la qual paga un treballador. Si es demostra que és possible viure amb 30.000 euros a l’any, la resta, per a què ho volen?

– Proposició d’un salari mínim digne i d’un salari màxim que no excedisca del doble. Es tracta de que totes les persones puguem viure en unes condicions dignes i no, que unes quantes visquen molt bé i la resta hagen de passar penúries per a arribar a final de mes. Això s’anomena solidaritat humana.

Això d’avui ha estat un simple avís, perquè estem farts


Un simple advertiment a:

 

–      esta classe política que viu completament allunyada de la realitat del seu poble.

 • estos càrrecs públics que tenen una pensió més que suficient després de només set anys de no fer el seu treball.
 • estos partits que juguen amb el nostre futur, posant-lo a la disposició dels mercats financers.
 • tots els qui conformen i mantenen aquest sistema tan podrit i tan profundament equivocat, que solament pot acabar malament.

De moment tan sols ha estat un advertiment, ja que no pensem parar, i farem tot el que siga necessari per a aconseguir el canvi que necessitem i assegurar la nostra supervivència.


Perquè la generació dels nostres fills, de les nostres filles, i les que vinguen després, tinguen dret a somiar i a poder veure realitzats els seus somnis.


Perquè no som mercaderia en mans de polítics i banquers. Perquè no ens representen.

Canvi Global Ja.

 

Manifiesto 15 Octubre Indignad@s de Castellón: Por el Cambio Global, YA

 

     Hace cinco meses que toda nuestra indignación se demostró en las plazas, con acampadas y concentraciones. Desde entonces, nuestra indignación no ha ido a menos y se ha convertido en rebeldía contra el sistema político y económico que nos tiene dominados. Vivimos bajo la dictadura miserable de los mercados financieros y la docilidad aberrante de los gobiernos, que se olvidan de quienes les han elegido y puesto en el poder, pasando a convertirse en la mano visible de los grandes financieros, de las grandes multinacionales y, en definitiva, de los capitalistas, que lo único que pretenden es aumentar sus beneficios a costa del resto de la humanidad.

 

   Estamos viendo cómo se fabrica una crisis provocada por la avaricia y la codicia sin freno, en la que unos pocos quieren repartirse el dinero de toda la humanidad. Y, ante todo eso, las personas, en una movilización de alcance mundial, hemos decidido decir basta y proponer un cambio global que pretende, a través del sentido común, conseguir:

 

 • Democracia real, o sea, democracia directa para la toma de decisiones; una democracia en la que todas las personas podamos ser representantes y tener poder de decisión, donde se acaben los representantes permanentes o temporales que se enriquecen a costa de las personas representadas. Si hemos demostrado que el funcionamiento asambleario es efectivo, ¿por qué no implantarlo en todas las esferas de decisión?

 

 • Trabajo digno para todos, no permitiendo que haya ninguna persona parada por los intereses especuladores y avariciosos de los capitalistas. Queremos que se reduzca la jornada laboral de forma que consigamos el pleno empleo. Nuestra propuesta, de momento, es la reducción a las 6 horas diarias y 30 semanales. Proponemos que, en tiempos venideros, esa jornada laboral se vaya reduciendo de forma automática, en la misma progresión en que se vayan realizando avances tecnológicos que liberen a los seres humanos del trabajo. Nunca la tecnología ha de estar al servicio de los poderosos para su enriquecimiento y el empobrecimiento del resto de la humanidad.

 

 • Jubilaciones dignas y a una edad que libere a las personas del trabajo en la etapa final de su vida. No podemos vivir para trabajar, tenemos que trabajar para poder vivir. Es por ello que proponemos la disminución de la edad de jubilación hasta los 55 años, de manera que esos puestos de trabajo sean ocupados por los jóvenes –quienes, en estos momentos, tienen una tasa de paro superior al 60%.

 

 • Prohibición de ERES en las empresas y, en caso de planteamiento de un ERE, proponemos: nacionalización, socialización, colectivización o explotación en cooperativas antes de aceptar despidos y cierres de empresas. No se puede permitir que un número importante de EREs, generalmente de las empresas más grandes, se deba a una estrategia para reducir costes, bien porque se llevan la producción a otros países, bien porque pretenden contratar de forma precaria en otra zona cercana. Telefónica, por dar sólo un ejemplo, que obtuvo beneficios récord de 10.167 millones de euros el año pasado, ha planteado un ERE sobre 6.000 trabajadores (sufragado en parte condinero público). ¡Así es cómo se provoca el déficit del Estado y no, con los gastos sociales!

 

 • La supresión de los gastos militares y la destinación de ese dinero a proteger las jubilaciones, la enseñanza pública, la sanidad pública y todos los servicios públicos que garanticen una calidad de vida digna para todos los seres humanos.

 

 • Formación de una bolsa pública de vivienda con los inmuebles que están en manos de los bancos, ya que estos han sido pagados por el Gobierno con el dinero que se les ha inyectado –dinero que los bancos están malgastando con la especulación en bolsa y con las jubilaciones vitalicias millonarias de sus consejeros, mientras continúan ahogando a las familias, víctimas de hipotecas asfixiantes que fueron impuestas por la especulación inmobiliaria. No olvidemos que esta especulación generó la burbuja inmobiliaria y que, una vez ha explotado, los banqueros no se quieren reconocer como los máximos responsables que son. Si en este país existiera justicia, los banqueros, o muchos de ellos, deberían estar siendo juzgados por “crímenes contra los seres humanos”.

 

 • Una soberanía alimentaria que garantice el derecho de los pueblos a definir políticas de producción de alimentos adecuadas a sus necesidades, características y culturas, que garanticen el libre acceso a la tierra, al agua potable y de riego, a las simientes no modificadas genéticamente y a la conservación de su biodiversidad natural; que no destruya, que no esclavice a un pueblo para convertirlo en la despensa de otro.

 

 • El movimiento 15M ha pasado a ser global. Entonces exigimos que todos los gobiernos del mundo reconozcan la igualdad de derechos de todas las personas. Hoy nos estamos manifestando en más de 70 países. Reclamamos una soberanía cultural que respete y proteja las identidades culturales de los pueblos, dentro de un mundo global y multicultural, que no atente contra los derechos humanos ni los seres vivos del planeta. Que garantice el libre acceso a la información y a una educación libre, de calidad y gratuita a todos los niveles y para todas las personas del planeta. Que asegure el acceso libre a la tecnología y que mantenga la creación cultural y los medios de comunicación, independientes y libres de la manipulación de los poderes públicos. Libertad para pensar y para expresarse. Somos ciudadanos del mundo.

 

 • Acabar con el problema de los residuos sólidos, empezando por  la reducción de basura generada por la industria y desechada por los consumidores. La reducción en origen es la única solución posible para resolver, de una forma limpia y responsable, el problema de la basura. Proponemos  incorporar, además, el principio de la Extensión de la Responsabilidad del Productor (ERP), según el cual los fabricantes se consideran responsables del producto, su envase y embalaje durante todo el ciclo de vida del mismo; es decir, que si un producto y su envase no se pueden reutilizar, reciclar o compostar, el productor debe asumir el costo de su recogida y su eliminación segura,  para así evitar el enterramiento o la quema de residuos sólidos. De esta forma sustituiremos  gradualmente  vertederos e incineradoras,  altamente contaminantes,  por procesos que transformen los residuos en recursos; por ejemplo, mediante la utilización de biodigestores, que convierten la materia orgánica en abono y gas metano (combustible).

 

 • La prohibición de inversión en paraísos fiscales y el fin de los mismos. Dentro del ámbito nacional, debemos exigir que ninguna administración pública contrate a ninguna empresa que tenga algo que ver (de manera directa, a través de filiales, de accionistas,…) con los paraísos fiscales. Una posible solución sería la implantación del IVAM, un IVA Monetario, que considera al dinero como una mercancía más y, por tanto, debe cobrarse el 18% actual. De esta manera, el impuesto lo cobra el país desde donde sale el dinero. Si esto se implantara a nivel mundial, todo el dinero acabaría quedándose en el país donde se produce, permitiendo una distribución más real del valor que se ha generado.

 

 • Un sistema impositivo con sentido común que grave a los que más dinero ganan y no cargue la imposición sobre las espaldas de los trabajadores que tienen una nómina. Que paguen los ricos en proporción su nivel de ingresos y no, una proporción menor a la que paga un trabajador. Si se demuestra que es posible vivir con 30.000 euros al año ¿el resto, para qué lo quieren?

 

 • Proposición de un salario mínimo digno y un salario máximo que no exceda del doble. Se trata de que todas las personas podamos vivir en unas condiciones dignas y no, que unas cuantas vivan muy bien y el resto tengan que pasar penurias para llegar a final de mes. A esto se le llama solidaridad humana.

 

     Esto de hoy ha sido un simple aviso, porque estamos hartos.

 

     Una simple advertencia a:

 

     – esa clase política que vive completamente alejada de la realidad de su pueblo.

– a esos cargos públicos que tienen una pensión más que suficiente tras solo siete años de no hacer su trabajo.

– a esos partidos que juegan con nuestro futuro, poniéndolo a disposición de los mercados financieros.

– a todos los que conforman y mantienen este sistema tan podrido y tan profundamente equivocado, que solo puede acabar mal.

 

  De momento solo ha sido una advertencia, ya que no pensamos parar, y haremos todo lo que sea necesario para conseguir el cambio que necesitamos y asegurar nuestra supervivencia.

 

     Para que la generación de nuestros hijos, de nuestras hijas, y las que vengan después, tengan derecho a soñar y a poder ver realizados sus sueños.

Porque no somos mercancía en manos de políticos y banqueros. Porque no nos representan.

 

Cambio Global Ya.

 

Annex 2: proposta grup coordinació

Títol de la proposta:
Creació d’una comissió o grup de coordinació i organització
Data:   12.10.11
En què consisteix?:
Crear una comissió que facilite la coordinació, organització i dinamització del funcionament de l’Assemblea d’Indignats de Castelló.
Per què caldria/seria interessant dur-la endavant?:
Perquè s’han detectat tota una sèrie de necessitats i carències que pensem que es podrien solucionar i millorar mitjançant el treball d’aquesta comissió.
Què  podem aconseguir amb ella?:

 • Vetllar pel bon funcionament de l’assemblearisme i de l’assemblea general
 • Coordinar les accions i propostes que es fan des de les diferents comissions i des de persones a títol individual
 • Millorar la difusió, la transferència i l’accés a la informació
 • Fomentar la participació en les assemblees i activitats organitzades (tant des de dins com des de fora del moviment)
 • Afavorir l’horitzontalitat dens l’Assemblea d’Indignats de Castelló
 • Millorar la coordinació amb les altres assemblees.
Com pensem portar-la endavant? (inclou el qui, quan, on i com):
Com?

 • Realització de reunions setmanals (a les 18.30 hores els divendres)
 • Dinamització de les assemblees:
  • Reunió prèvia a l’assemblea amb les persones dinamitzadores (moderació, torn de paraula i presa d’acta)
  • Didàctica de l’assemblearisme: funcionament, definició de funcions, recollida de propostes, elaboració de l’ordre del dia, publicació de les actes,
  • Portar a l’assemblea els documents adients per al seu desenvolupament: documents de referència, propostes, indicacions, actes anteriors, acords anteriors, etc.
 • Creació d’un nou blog dissenyat a partir de les necessitats organitzatives i de transferència d’informació actuals on s’inclourien diferents apartats (esquema)
 • Reforçant i millorant la coordinació d’interassemblees (ordre del dia, persones assistents a les reunions, propostes consensuades per assemblea, …)

Quan?

 • En el moment en que siga aprovada la proposta

Qui?

 • El grup de coordinació
3 Pros:

 • Millorarà  el funcionament actual
 • Facilitarà l’accés a la informació
 • Permetrà a altres grups centrar-se en els seus objectius inicials
3 Contres:

 • Es crearà  una nova adreça web (es redirigirà amb un link des de l’antic blog)
 • Serà difícil que tota l’assemblea puga assumir el nou funcionament
 • Es necessària la responsabilitat de la gent
Avaluació: 

 • Es farà una avaluació quan haja passat un mes

 

 

Annex 3: proposta estructura blog

 

Assemblea d’Indignats de Castelló

És possible que el vostre navegador no pugui visualitzar aquesta imatge.

Assemblea General: Divendres a les 20h. a la Plaça del 15M (Mª  Agustina)

Ordre del dia Propostes de treball Documents de treball Informació  general
És possible que el vostre navegador no pugui visualitzar aquesta imatge. Bústia
Arxiu
Actes
Acords
FAQs

¿Están indignad@s porque están tod@s en el paro? A la plaza acudimos personas paradas, con trabajo, jubiladas, estudiantes… y cualquier ciudadan@ que quiera luchar por el derecho al trabajo y unas condiciones laborales justas para tod@s.

 

¿Son un movimiento antisistema? Sí, porque este sistema político, económico y social no nos gusta y por eso lo queremos cambiar.

 

¿Tienen actitudes violentas? En absoluto; la asamblea se define como pacifista y así lo ha demostrado hasta ahora –pese a las agresiones que el poder ha ejercido contra nuestro derecho de expresión.

 

¿Han de formar un partido político y presentarse a las elecciones? La Asamblea de Indignad@s de Castellón se define apartidista y su objetivo es movilizar la conciencia política de la ciudadanía, para que asuma su responsabilidad en la sociedad.

 

¿Son demasiado idealistas? No, nuestras propuestas son realistas, fundamentadas, responsables y críticas, pues requieren un cambio profundo del sistema actual.

 

SI QUIERES SABER QUÉ ES EL 15M EN VERDAD…¡VEN A LA PLAZA Y PARTICIPA!

(porque los medios de comunicación no te lo contarán…)

 

Correu: acampadacastellon@gmail.com

Blog: castellon.tomalaplaza.net

FB: Assemblea d’Indignats-des de Castelló

N-1: Asamblea Indignad@s Castellón  

Ordre del dia Propostes de treball Documents de treball

Informació  general

 • Próxim
 • Temes varios
 • Interassemblea
 • Fetes
 • En treball
 • Pendents
 • Funcionament de la

Assemblea

 • Com realitzar una

proposta a la Assemblea

 • Contacte
 • Horaris de treball

Bústia

 • Sugeréncies
 • Propostes
 • Manifestos
 • Panfletos
 • Comunicats

Actes

 • Assemblea d’Indignats de Castelló
 • Comisions de treball
 • Interassemblea

Acords

 • Bàsics
 • Cronol·lògia

Comments are closed.