COMUNICAT EN RELACIÓ A LA REFORMA DE LA CONSTITUCIÓ

Comunicat en relació a la reforma de la Constitució

Des de l’Assemblea d’indignades/ats de Castelló volem manifestar la nostra perplexitat davant la decisió del Govern de presentar un decret llei per a la reforma de la Constitució amb l’objectiu de garantir el dèficit zero en els pressupostos de l’Estat, responent d’aquesta manera a les exigències de la Unió Europea.

Diem perplexitat perquè estem cansats d’escoltar en el passat que les reformes constitucionals requerien de tràmits confusos que ho feien inviable. És clar, ara sabem que era la resposta que es donava a la ciutadania per fugir d’estudi i fer cas a les seves peticions de reformes, ja que estem veient com han hagut prou amb un parell de trucades telefòniques, qui sap si tot just dos SMS, d’Angela Merkel i Nicolas Sarkozy a l’executiu espanyol perquè aquest, en un nou gest de submissió absoluta, elabori una reforma d’urgència del grat dels mercats financers.

Aquesta decisió ja està sent venuda en els mitjans de comunicació com una mesura que ajudarà a l’estabilització econòmica, però el que ens ens expliquen són totes les conseqüències que va tenir per a la nostra vida quotidiana, majoritàriament en forma de retallades socials. D’aquesta manera es dotaran d’una nova eina per intentar que el poble pagui aquesta crisi que altres van generar.

Exigim que mesures d’aquesta entitat, que repercuteixen en les condicions de vida de tota la ciutadania, siguin si més no sotmeses a consulta popular. Només d’aquesta manera podrem fer-nos responsables de les decisions que prenguem.

Convençuts que la nostra proposta serà desatesa de nou pels que diuen representar-nos, volem aprofitar aquest comunicat per demanar-los que almenys inverteixin les mateixes energies, un cop feta la reforma, perquè es respectin altres mandats constitucionals d’interès general, com són el dret a un treball i un habitatge digne, el dret a l’educació i el caràcter aconfessional de l’Estat, per posar només uns exemples.

Comments are closed.