XERRADA-COL.LOQUI MORELLA

El passat dissabte 16 de juliol, un grup de 4 persones de la Comissió de Formació de l’Assemblea d’Indigants/ades de Castelló ens vam desplaçar a Morella per realitzar una xerrada i intercanviar idees amb membres de l’Assemblea d’Indignats/ades de Morella.

A les 19.30 començava la xerrada, impartida per dos membres de Formació de l’Assemblea de CS, amb el títol “Crisi global i Política fiscal. Alternatives al saqueig neoliberal”. En aproximàdament hora i mitja, els dos companys varen fer un repàs a les causes de l’actual crisi econòmica, especialment en les conseqüències per a la classe treballadora, centrant-se especialment en el model de capitalisme financer instaurat sobre la política de l’endeutament amb els bancs, així com en un model de relacions laborals caracteritzat pel creixent augment del poder de la patronal i l’augment de l’explotació laboral, amb la complicitat de governs i sindicats, a través de la negociació i claudicació d’aquests.
A continuació, es van repasar els principals elements de la política fiscal a l’Estat espanyol, per concloure que cada vegada és més evident que les rendes del treball, a través d’impostos directes i indirectes, son les sostenidores dels presupostos dels Estats, ja que les grans fortunes i les empreses de major tamany (especialment les multinacionals) tenen grans privilegis fiscals (com el cas de les SICAV), i contribueixen proporcinalment molt menys a les despeses públiques.

La xerrada va comptar amb l’assistència  d’unes 20 persones, i és va realitzar al passeig de l’Albereda de Morella, lloc de trànsit de molts persones a eixes hores.

Posteriorment, els membres de les dues Assemblees varem fer un sopar de germanor al Bar-Espai sociocultural La Nevera, on varem poder tastar menjars i begudes ecològiques, de productors locals i de comerç just.

El facebook de l’Assemblea d’Indignats/ades de Morella:

http://ca-es.facebook.com/assemblea.morella

Comments are closed.